Kontakta oss gärna redan idag för att se hur du kan sänka dina kostnader!

RING OSS PÅ 08-560 466 00

Bergvärme Stockholm

Bergvärme i Stockholm används med många fördelar, både miljömässiga men framförallt med ekonomiska fördelar. Bergvärme använder solenergi som har lagrats i jord, sjö, grundvatten eller i berg.

Många tänker att det är en stor investering och ibland kan funderingar dyka upp om hur lönsamt det är i jämförelse till hur länge som du tänker bo kvar där installation värmepumpar har utförts. Men det lönar sig nästan alltid. Delvis för att huspriset påverkas positivt om det finns en befintlig bergvärme men också för att värmekostnader oftast sänks med upp till 80 %.

Våra värmepumpar Stockholm klarar dina behov i alla storlekar och även när det är som kallast utomhus. När det inte är kallt ute, snarare när det är en viss hetta under sommaren kan du slå om systemet och istället använda det för att få det svalt och skönt i ditt hus.

Fördelar med bergvärme Stockholm

  • Sänker dina uppvärmningskostnader med upp till 80 %
  • Både underhållsfritt, bekvämt och miljövänligt
  • Klarar av husets värme- och varmvattenbehov
  • Passar för alla tomtstorlekar
  • Kan användas för att kyla ner när det är varmt

Hur mycket kan du spara med en bergvärmepump?

En installation av bergvärme Stockholm är en välgjord investering för både plånboken och miljön.

1. Husvärdet ökar

Statistik över sålda fastigheter i Sverige via mäklarsamfundet, visar att bergvärmepump är den uppvärmning som påverkar köp intresset mest positivt. Det är direktverkande el och oljeledning som anses vara minst intressant i köparens ögon. Detta beror på att du tjänar pengar på pumpen redan från dag ett, så det är aldrig en dålig investering. Det är därför efterfrågan på fastigheter med en bergvärmepump är som störst.

Nämnvärt är också att en bergvärmepump betalar sig dubbelt; dels eftersom försäljningspriset ökar men också när själva besparingen har betalat bergvärmepumpen.

2. Betalar sig själv över tid

En pump för bergvärme Stockholm är en investering på lång sikt. Det är vanligt att räkna med att återbetalningstiden för en bergvärmepump ligger på mellan 5-10 år. Fråga dig själv hur många andra system som betalar av sig självt under en livstid?

3. Besparing redan från första dagen

Vi på EKVT tar alltid ett helhetsansvar för installationen av din bergvärmepump. Givetvis hjälper vi även till att räkna ut ROT samt att planlägga en framtida besparing av din uppvärmningskostnad. Vi utför också service av din luftvärmepump. Tveka inte att kontakta oss för bergvärme i Stockholm!

Daikin Bergvärmepumpar