Bergvärme stockholm

Installation av bergvärme är en bra investering
för både plånboken och miljön.

Kontakta oss redan idagsänk dina kostnader.

Bergvärme Stockholm

Bergvärmepumpen är en värmepump som hämtar värmen från berggrunden. Fördelarna med den här typen av värmepump är att den är driftsäker, har en lång livslängd samt att effektiviteten är väldigt stabil eftersom berggrunden håller en jämn temperatur under hela året.

Bergvärme

Bergvärme i Stockholm används med många fördelar, både miljömässiga men framförallt med ekonomiska fördelar. Bergvärme använder solenergi som har lagrats i jord, sjö,grundvatten eller i berg.

Många tänker att det är en stor investering och ibland kan funderingar dyka upp om hur lönsamt det är i jämförelse till hur länge som du tänker bo kvar där installation värmepumpar har utförts. Men det lönar sig nästan alltid. Delvis för att huspriset påverkas positivt om det finns en befintlig bergvärme men också för att värmekostnader oftast sänks med upp till 80 %.

Våra värmepumpar Stockholm klarar dina behov i alla storlekar och även när det är som kallast utomhus. När det inte är kallt ute, snarare när det är varmt under sommaren kan du slå om systemet och istället använda det för att få det svalt och skönt i ditt hus.

Bergvärmepump med inverterteknik

Med Daikins inverterteknik anpassas effekten hela tiden efter det aktuella värmebehovet i huset. Istället för att energi förbrukas i onödan vid start och stopp av motorn justerar invertern varvtalet på kompressorn så att den går kontinuerligt och mer effektivt.

Invertertekniken sänker din förbrukning med upp till 30 %.

Fördelar & Ekonomi

 • Sänker dina uppvärmningskostnader med upp till 80 %
 • Både underhållsfritt, bekvämt och miljövänligt
 • Klarar av husets värme- och varmvattenbehov
 • Passar för alla tomtstorlekar
 • Kan användas för att kyla ner när det är varmt

Hur mycket kan du spara med en bergvärmepump?

En installation av bergvärme Stockholm är en välgjord investering för både plånboken och miljön.

 1. Husvärdet ökar

  Statistik över sålda fastigheter i Sverige via mäklarsamfundet, visar att bergvärmepump är den uppvärmning som påverkar köpintresset mest positivt. Det är direktverkande el och oljeledning som anses vara minst intressant i köparens ögon. Detta beror på att du tjänar pengar på pumpen redan från dag ett, så det är aldrig en dålig investering. Det är därför efterfrågan på fastigheter med en bergvärmepump är som störst.Nämnvärt är också att en bergvärmepump betalar sig dubbelt; dels eftersom försäljningspriset ökar men också när själva besparingen har betalat bergvärmepumpen.

 2. Betalar sig själv över tid

  En pump för bergvärme Stockholm är en investering på lång sikt. Det är vanligt att räkna med att återbetalningstiden för en bergvärmepump ligger på mellan 5 – 10 år.

  Fråga dig själv hur många andra system som betalar av sig självt under en livstid?

 3. Besparing redan från första dagen

  Även om du behöver ta ett lån för att ha råd med att investera i en bergvärmepump, sparar du ändå pengar från allra första dagen. För att vara extra tydlig; din besparing är normalt högre per månad än vad både amortering och räntor för lånet är tillsammans.

Service & garantier

EKTV Värmeteknik utför service på alla slags bergvärme i hela Stockholm. Vi gör så att din värmepumpsanläggning mår bra!

Bergvärme:

 • Justering och temperaturmätning av köldbärande sida
 • Felsökning och kompressorbyte
 • Kontroll av förbrukning

Garantier vid köp av värmepump

Vid köp av värmepump ingår 5 års totalgaranti mot privatkunder. För vissa Daikin luftvärmepumpar gäller 10 år kompressorgaranti.

Förläng livslängden på din värmepump med kontinuerlig service!

Intresseanmälan för Bergvärmepump

Välkommen att kontakta oss gällande frågor om att installera en värmepump! Vi är vana att göra en kalkyl och tipsa om kapacitet samt typ av värmepump.

Om du vill ha ett kostnadsfritt besök för en värmepumpskonsultation samt energirådgivning så ange gärna när det skulle passa dig bäst!

Vi återkommer snarast möjligt!

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.

Bergvärme Stockholm - Vi tar ett helhetsansvar

Vi på EKVT Värmeteknik tar alltid ett helhetsansvar för installationen av din bergvärmepump. Givetvis hjälper vi även till att räkna ut ROT-avdrag samt att planlägga en framtida besparing av din uppvärmningskostnad. Vi utför också service av din befintliga bergvärme.

Tveka inte att kontakta oss för bergvärme i Stockholm!