Intresserad av

Daikin Altherma 3 Top Grade?

Kontakta oss!

daikin värmepump svart

Daikin Altherma 3 Top Grade

Daikin Altherma 3 Top Grade är perfekt för dig som renoverar ditt boende. Eftersom enheten ger en framledningstemperatur på 70°C utan eltillskott behöver du inte byta ut dina existerande radiatorer. Dessutom kan du spara mycket plats om du väljer att installera en Daikin Altherma 3 Top Grade. Den kräver nämligen mindre än 0,36 m2 i golvyta.

Luft/vattenvärmepumpar är betydligt mycket mer effektiva än bergvärmepumpar under större delen av året. Årsvärmefaktorn blir mycket hög. Ju längre söderut du bor, desto mer effektivt blir det med en luft/vattenvärmepump.

Top Grade – håller vad den lovar

Vädret i Norden kan vara riktigt tufft och krävande. Daikin Altherma 3 Top Grade producerar 70°C framledningstemperatur vid utomhustemperatur -15°C samt 65°C vid -28°C. Denna prestanda kan hållas tack vare den genomtänkta teknik som genomsyrar alla Daikins produkter.

Dessutom finns det en del andra fördelar. Du slipper dyra borrhål, får en lägre investeringskostnad och din trädgård slipper bli påverkad. Vidare utvinns energin ur utomhusluften, vilket är en outtömlig och kostnadsfri energikälla. Den höga energi-effektiviteten gör att din investering återbetalas snabbt och CO -utsläppen blir minimala.

Framtidssäkrat köldmedium: effektivare och bättre för miljön

Daikin använder köldmediet R32 vilket är effektivare än många andra av dagens köldmedium och gör värmepumpen enklare att underhålla. Miljöpåverkan är upp till 80 % lägre med köldmedium R32 jämfört med R410A då GWP-värdet endast är 675.

Luft/vattenvärmepumpar är bland de mest ekonomiska uppvärmningslösningarna som finns. Genom att använda sig av utomhusluften för att klara dina värme- och kylbehov uppnår värmepumpen de högsta energimärkningarna.

Tysta enheter ger ökad komfort

Daikin Altherma 3 Top Grade har utvecklats för att vara så tyst som möjligt. I standardljudläge producerar enheten ett ljudtryck på 38 dBA vid 3 meter. Det är lite högre än ljudnivån i ett bibliotek och snäppet tystare än fågelsång. Väljer du det låga ljudläget går ljudtrycket ned till 35 dBA, vilket motsvarar en reell minskning till hälften av ljudnivån.

Naturligtvis är prestanda och energieffektivitet det absolut viktigaste när man väljer värmepump. Men det går inte att bortse från att även designen är avgörande när man står och velar mellan två olika alternativ. Därför lade vi stor vikt vid designprocessen när vi utvecklade Daikin Altherma 3 Top Grade. Som belöning tilldelades enheten designutmärkelser från både iF och Reddot.

Full kontroll, oavsett var du är

HCI:s mjuka kurvor skapar en elegant, raffinerad form. Den har stora, lättlästa siffror och de tre touchknapparna ger åtkomst till styrfunktionerna. Denna intuitiva kontroll har tagits fram för att förbättra användarupplevelsen.

Med hjälp av HCI är det enkelt att ställa in och finjustera styrenheten, vilket i sin tur leder till högre komfort och större energibesparingar. Systemet gör det möjligt att välja driftläge (värme, kyla eller automatiskt), ställa in önskad rumstemperatur och kontrollera varmvattentemperaturen.

Oavsett hur ditt hem är inrett kommer HCI att passa in. Du kan välja mellan vitt, svart eller silver.

16 års trygghet

Våra luft- vattenvärmepumpar har en mycket hög kvalitet, därför kan vi också erbjuda en lång trygghet. De levereras med en 5-årig garanti och efter garantitiden erbjuds du en kompletterande försäkring som ger dig trygghet i upp till 16 år efter köpet.

Värmepumpen måste registreras på Daikins hemsida för att garantin ska gälla. Daikin har ett nätverk av professionella återförsäljare över hela Sverige och ett nätverk av servicepartners för din trygghet.

Intresseanmälan för Daikin Altherma 3 Top Grade

Välkommen att kontakta oss gällande frågor om att installera en luft vatten värmepump i Stokholm! Vi är vana att göra en kalkyl och tipsa om kapacitet samt typ av värmepump.

Om du vill ha ett kostnadsfritt besök för en värmepumpskonsultation samt energirådgivning så ange gärna när det skulle passa dig bäst!

Vi återkommer snarast möjligt!

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.