Intresserad av

Daikin Altherma 3 GEO – 6kW Vit?

Kontakta oss!

Daikin Altherma 3 GEO – 6kW Vit

Den nya generationen Daikin Altherma bergvärmepumpar använder geotermisk energi och Daikins frekvensomformare-teknik för att leverera värme, kyla och varmvatten i alla klimat.

Kompressorn i EGSAX06D9W har en nominell värmekapacitet på 6 kW och en maxkapacitet på 8 kW. Elpatronen kan regleras i 9 steg från 1 till 9 kW, välisolerad varmvattenberedare med 180 liter volym som levererar ordentligt med varmvatten.

Energibesparingar

Den nya Daikin Altherma 3 GEO togs först fram av Daikin och är av naturen en grön lösning som förlitar sig på den oändliga energin som finns naturligt i marken. Med 1 kW elektricitet kan bergvärmepumpen ge 5 kW värme.

Dessutom möjliggör den kontinuerliga frekvensdriften ett högt moduleringsintervall ner till 0,85 kW, vilket undviker att enheten använder mer el vid start och stopp.

Extremt tyst drift

Med en ljudtrycksnivå på endast 27 dBA vid 1 meter är Daikin Altherma 3 GEO en av de tystaste inomhusenheterna på marknaden vilket ger en fullständig komfort och sinnesro.

Renovering och nybyggnation

Lämplig för renoveringar tack vare den höga vattentemperaturen på 65 °C vid utmatning passar enheten med klassiska element.

Lämplig för nybyggnation då Daikin Altherma 3 GEO klarar kraven för BBR.

Bred effektmodulering på kompressorn

Kompressorn i EGSAX06D9W kan moduleras 1 – 8 kW vilket ger långa driftcykler, ett jämnare inomhusklimat och mindre slitage med längre livslängd.

2:a generationen – har allt som krävs

Daikin Altherma 3 GEO som är den 2:a generationen bergvärmepumpar har allt du kan kräva av en modern anläggning. Den har en snygg och modern design, klarar framledningstemperatur upp till +65°C, integrerad varmvattentank på 180L, funktion för passiv eller aktiv kyla, inbyggd LAN-enhet för styrning och övervakning av systemet via internet.

Aktiv kyla

Daikin Altherma 3 GEO har en inbyggd funktion för uttag av aktiv kyla med upp till 7 kW kyleffekt. Jämfört med passiv kyla så kan du här åtnjuta riktigt skön svalka genom att få ut aktiv kyla på värmebäraren samtidigt som borrhålet återladdas med högre temperatur.

Utbyte av gammal bergvärme

Många gamla bergvärmepumpar har med dagens mått sett grunda borrhål. De är ofta för grunda för dagens bergvärme eftersom de plockar ut dubbelt så mycket gratis energi ur marken jämfört med äldre aggregat.

Grunda borrhål i gamla anläggningar

Gamla aggregat hade en värmefaktor på 3 vilket innebar att du stoppar in 1 kW och får ut 3 kW, du har alltså plockat ut 2 kW ur borrhålet. Dagens moderna aggregat har över 5 vilket innebär att du stoppar in 1 kW och får ut 5 kW, du plockar alltså ut 4 kW ur borrhålet = dubbelt så mycket som äldre anläggningar.

Normalt sett så innebär detta ett problem då den kyler ner och fryser ett alltför grunt borrhål vilket man därför måste välja en klenare värmepump som kör mer tillskottsvärme för att inte frysa hålet. Du går miste om den besparing en modern och effektivare bergvärme ger, du får ungefär samma uppvärmningskostnad som din gamla anläggning.

Daikin Altherma 3 GEO fungerar med grundare borrhål

Daikin Altherma 3 GEO har en temperaturstyrning av köldbäraren som möjliggör en drift även mot grundare borrhål och du får då del av fördelen med en effektivare anläggning. Du kan optimera energiuttaget ur ditt borrhål och fylla på det som saknas med eltillskott från den inbyggda elpatronen när så behövs.

Klarar kraven för nybyggnation

Eftersom Daikin Altherma 3 GEO är förberedd för effektbegränsning så är den i princip klar för BBR som gäller vid nybyggnad av villor med uppvärmning.

Strömförbrukningskontroll

Med strömavkännare kan du kontrollera och begränsa strömförbrukningen. Strömavkännarna är tillval men allt annat är förberett i bergvärmepumpen.

Enkel installation av Daikin Altherma 3 GEO

Daikin Altherma 3 GEO är komplett med alla nödvändiga komponenter inbyggda. Enheten är lätt med bra handtag och låg tyngdpunkt för enkel transport.

Komplett aggregat – alla nödvändiga komponenter ingår

  • Inbyggda cirkulationspumpar för värmebärare och köldbärare
  • Integrerad säkerhetsventil för värmesystem
  • Digital manometer
  • Avstängningsventiler med inbyggd filterboll på inkommande värmebärare
  • Avstängningsventiler för köldbärare
  • Påfyllnadssats för köldbärare medföljer – välj mellan klämring eller presskoppling

Intresseanmälan för Daikin Altherma 3 GEO – 6kW Vit

Välkommen att kontakta oss gällande frågor om att installera en värmepump! Vi är vana att göra en kalkyl och tipsa om kapacitet samt typ av värmepump.

Om du vill ha ett kostnadsfritt besök för en värmepumpskonsultation samt energirådgivning så ange gärna när det skulle passa dig bäst!

Vi återkommer snarast möjligt!

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.